• Az ezerarcú kendő
    Írta : Hiros Csilla
    A sálaknak és a hatalmas kendőknek nem csak a strandon vehetjük hasznát, sőt! Az ősz beköszöntével még indokoltabbá válik, hogy mindenki táskájában ott lapuljon egy csinos, az aktuális öltözetéhez jól illő darab.
    Elso kep
    Szeptember elején a hőmérséklet még egészen kellemes, a nyáron viselt felsők mégis túl kevésnek bizonyulnak, pláne, ha a szél is feltámad, esetleg beborul az ég. Annak ellenére, hogy fázós típus vagyok, személy szerint a dzsekit ilyenkor még túl melegnek találom, és biztos vagyok benne, hogy ezzel nem vagyok egyedül.
    Az ilyen bizonytalan, hirtelen változó időjárás esetén érdemes inkább egy kendőt a vállunkra vetni, akár egy stólát. Így védhetjük a vállakat és a mellkast a hűvös széltől, ráadásul nagyon sikkessé teszik az öltözetet.
    MelyndaFelting

    Az interneten könnyen megtalálhatóak az útmutatók a számos megkötési módhoz, már csak ki kell választani a nekünk tetszőt. Az egyszínű felsőket, magas nyakú pulcsikat nagyon feldobja, ha egy széles, tarka sálat terítünk magunkra, és a derekunkon egy övvel kötjük át a két lelógó végét. Mintha csak egy új, divatos mellényünk lenne, amit bármikor „lefokozhatunk” sállá, vagy csavarhatunk még egyet a dolgon, és a derekunkra tekerve széles övként, vagy míderként viselve melengethetjük a derekunkat.

    Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy egy kendővel a frizuránkat is védhetjük a szél, vagy a zápor elől, hacsak nem komponáljuk a kendőt eleve az aznapi viseletünkbe, és kötjük inkább a hajunkba, mint egy igazi pin up lány. A fejen, illetve a hajban való kendőviseletnek is több verziója van: romantikus, retró, elegáns… ki mit szeretne.
    Woody2

    A blézer vagy a kiskabát nálam azért is vesztett csatát a sálaimmal szemben, mert a blézeremet nem tudom összehajtani, és a táskámba tenni. Illetve de, viszont nehéz gyűrődés nélkül megúszni a dolgot és a táska is túlságosan tömötté válik. Látványnak sem túl stílusos az agyonnyomorgatott, gyűrött holmi előbányászása, ha véletlenül később szükség lenne rá. Ezzel szemben a sálak könnyen kisméretűre hajtogathatóak, és teljesen kényelmesen elférnek a válltáskában, de akár még egy kisebb retikülben is meg tudnak lapulni. Persze nem a leg miniatűrebb fajtákban, de azokban egyébként sem fér el semmi! 

    Író: Hiros Csilla HACE Stílustanácsadás / ruhatervezés


MadeinFranceCE 2 logoBFW LOGO1 LeGourmetdeBordeaux MBA logo