• Ékszerek és színtípusok
    Írta : Lévay Mária
    Amint már több bejegyzésemben hangsúlyoztam, vele született bőr- szem- és haj- színünknek döntő fontossága van a színtípusunk meghatározásában.
    Magyarországon is egyre több - saját stílusára sokat adó- hölgy felismeri és kialakítja a saját színtípusának megfelelő ruhatárát.
    Úgy vagyunk megalkotva, hogy belső igényünk a jó megjelenés, az elismerés és tetszésnyilvánítás mások részéről, nem utolsó sorban az, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.
    Köztudott, hogy vannak meleg és hideg színtípusok.
    Az öltözködésben a TAVASZ és ŐSZ típusok a meleg színek , míg a NYÁR és TÉL típusok a hideg színek típusai.
    A színtípusok meghatározásával ma már nagyon sok szakember ( szín-és stílustanácsadó ) foglalkozik, akik közül a legprofibbaknak saját honlapjuk van a neten.
    Én is őket olvasva, sok mindent elsajátítottam a színtípusokkal kapcsolatban és ami az ékszerek színvilágát illeti.
    Mivel az ékszerek színe vagy színvilága ugyanazon kritériumnak kell megfelelnie, mint az öltözékeké, így magától értetődő, hogy a színtípusok színeit kell alkalmaznom az ékszerek esetében is.
    Mivel már benne vagyunk az őszben, úgy gondoltam, hogy górcső alá veszem az ŐSZ típus ékszereit. Kedves Hölgyeim, az első képen felidézem az ŐSZ legszebb színeit a telt (élénk), meleg földszíneket, és néhány ékszeremet.
    b1
    Nemes fémek esetében a meleg színű fémek harmonizálnak leginkább az ŐSZ színeivel: a sárga arany, az óarany, a réz és a rózsaarany.
    Nem ilyen egyszerű a választás a féldrágakő és drágakövek esetében, de ebben az esetben vesszük igazán hasznát a színpalettának.
    Jó választás a : narancsos BOROSTYÁN, KARNEOL, KALCIT, vörös KORALL, GRÁNIT, aranysárga TOPÁZ, CITRIN, meleg ACHÁT, TIGRISSZEM, sárgászöld JADE, SMARAGD, TŰRKÍZ, AKVAMARIN stb.
    A tenyésztett gyöngyök esetében a sárgás, bronzos, rézszínű gyöngyök ajánlottak.
    Még egy szempontra felhívom a figyelmet.
    Amennyiben a választásunk nem egy, nemesfémből vagy egy kővel díszített ékszerre esik, hanem egy színes darabra, akkor természetesen a színösszhangot kell figyelembe vennünk.
    Mostanában nagyon bő a választék művészi értékű és minőségi kézműves ékszerekből is, amelyek méltán veszik fel a versenyt a legrangosabb iparművészeti ékszerekkel.
    Az alábbi ékszereimet szintén az ŐSZ típus színeivel készítettem.
    42316861 2144339425835646 7626333205691367424 n

MadeinFranceCE 2 logoBFW LOGO1 LeGourmetdeBordeaux MBA logo