• "Made in Europe"
    Írta : Hiros Csilla

    A Pink Code-nak hála egyre több európai ország tervezője fog össze és születnek országokon átívelő együttműködések. Miután a tavalyi magyarországi bemutatón az olasz ELI.B ruhák Ellen Cornelis belga tervező táskáival kiegészülve kerültek bemutatásra, örömmel számolhatunk be egy újabb összefogás létrejöttéről.

    Ezúttal az ELI.B olaszországi üzletébe keresett a ruhái mellé különleges, magyar ékszereket, ráadásul szabadon jelentkezhetett bárki, aki úgy érezte, hogy munkái beleillenek az olasz márka világába.

    elibhirdetesjuditkaelib

    A választás végül Juditka Portéka kollekciójára esett, melynek minden egyes darabja egyedi, kézzel készült, részletkidolgozott termék. Nagyon sok színt használ, de azokat figyelemreméltóan jó érzékkel, hiszen az árnyalatok tökéletesen illeszkednek egymáshoz. Kombinálja a fonalat, a gyöngyöt, a behúzott gombot, a régieset érdekes kombinációba hozza az újjal. Külön kiemelném az égethető gyurmából készült nyakékeket. Az élő, vibráló színei és a kidolgozottságuk szemet gyönyörködtetőek.

     

    Akármelyik darabot is viseljük, az öltözékünkön ajánlott ezeknek a kiegészítőknek meghagyni a főszerepet. Egyszerű ruhákkal, alapdarabokkal, akár egy sima pólóval is jól mutatnak, a lényeg, hogy érvényesülhessen az ékszerek egyedisége, és az árnyalatok egységes összjátéka. A színeket tekintve lehetünk merészebbek, a semleges színek mellett az ékszereken szereplő bármelyik színhez nyugodtan nyúlhatunk, az összkép megfelelő lesz.

    Mindezek fényében nem is csoda, hogy ELI.B választása ezekre a darabokra esett, hiszen az olasz márka éppen ilyen, főleg az az 50-es éveket idéző jegyeket hordoz. Az egyszerű, klasszikus vonalvezetésű, de erőteljes színeket felvonultató ruhák közé jól illeszkednek Juditka Portéka vintage hangulatú kiegészítői.

    Író: Hiros Csilla, HACE Creative Design and Stlying 

    Mentés
    Mentés
    Mentés

MadeinFranceCE 2 logoBFW LOGO1 LeGourmetdeBordeaux MBA logo