• Az Art Moments kortárs művészeti fesztivál idén is megmozgatja Budapestet, kilépve a konvencionális kiállítóterekből, hogy minél több ember számára váljon elérhetővé a kortárs képzőművészet, integrálódjon mindennapjaikba.
     
    Kave fo
     
    A számos program között az I LOVE CAFE tökéletes példája e cél megvalósításának, melynek központjában Budapest egykori és hosszú évtizedek után újra éledő kávéházi kultúrája van. A századfordulós Budapest a maga 500 kávéházával – Bécshez, Párizshoz, Prágához hasonlóan – a kávéházak fővárosának számított. A századelő kávéházai nem a kávéról szóltak. Senki sem azért járt oda.
     
    A „kávéházazás” életforma volt, a kávéház pedig igazi közösségformáló, alkotó és szellemi, társadalmi, politikai, üzleti vagy éppen művészeti központ. Az idei Art Moments I LOVE CAFÉ programjának ötlete ennek a kávéházi életérzésnek a felidézésére született meg 21 népszerű budapesti kávézó bevonásával. Mindegyik kávézó kap 1000 darab kávéscsészéket és bögréket ábrázoló papírkorongot, amelyekre a kávézók közönsége szabadon rajzolhat vagy írhat olyan idézetet, gondolatot, amely a kávézás, illetve a kávéház élményét jelenti számára. Az akció végén a kidekorált „papírcsészék” egységes módon, felfűzve, több sorban fellógatva kerülnek ki a kávézók saját terében. Az november végéig futó akciót követően pedig valamennyi helyszín „kávéscsészéi” egy közös kiállítás keretében lesznek láthatóak Budapesten.
     
    További információ: artmoments.hu
     
    Szerző: Orbán Erika
    Nyitott szemmel járó újságíró vagyok. Saját magazinom az ALKOTÓNŐK.
    Aki pedig novelláimra, regényeimre, azok születésére, a könyvek szereplőinek életére is kíváncsi annak ajánlom a Betűvetéseim oldalt, ahol mindezeket megtalálja.
    Mentés
    Mentés

MadeinFranceCE 2 logoBFW LOGO1 LeGourmetdeBordeaux MBA logo