• Mindeddig szerencsénk volt az évszakváltással, hiszen az tulajdonképpen alig észrevehetően történt meg, olyan sokat sütött a nap. Az indián nyárnak viszont úgy tűnik, vége, és a téli ruháink már nem maradhatnak sokáig a szekrény mélyén.

    Pinup-Essentials-for-cold-weather

    Mert ugye ahogy váltakoznak az évszakok, a ruháinkat is aszerint rendezzük el. A legevidensebb dolog mindenkinek, hogy ilyenkor elpakolja a nyári darabokat, pláne a fehéreket, mert az jövő nyárig úgyse kell majd. Az első világháború előttről ránk maradt szabály is, miszerint szeptembertől nem szabad fehéret viselni, mára már elavult. Az emberi tudatban valamiért mégis megragadt a gondolat, hogy ősszel és télen a sötét ruhákat kell hordani.

     

    A törtfehéret és a piszkosfehéret persze felfedezhetjük a boltokban és az utcákon is, de a hófehéret már bátortalanul, félve használjuk. Pedig számtalan lehetőséget kínál arra, hogy a szezonális, sötétebb árnyalatú ruháinkat feldobjuk vele.


    3k
     

     

    • Egy széles, fehér öv jól mutat a kabáton, vagy a színes poncsón, és az alakot is kiemeli. A sötét farmerhez jól megy a fehér bőröv, ez nekem is kedvencem, szezontól függetlenül.
    • Napközben jó ötlet fehér keretes napszemüveggel visszaidézni a nyarat, párosítsunk hozzá fehér cipőt, vagy olyan táskát, amiben szintén van egy kis fehér.
    • Sokan félnek a fehér cipő viselésétől, talán leginkább praktikai szempontból. Egy bőr csizmát vagy bokacsizmát viszont könnyen és gyorsan szárazra tudunk törölni, a vászoncipővel ellentétben ezek tisztításával nem kell külön vesződni.
    • A kellemes átmeneti időben a vékonyabb anyagú kisruhákat nem érdemes még a szekrény mélyére temetni, ha fehér blúzt veszünk a tetejére. Ezzel a ruhadarabbal soha, semmikor nem lőhetünk mellé, legyen bármilyen évszak, napszak, vagy alkalom. Derékon kössük meg, a ruha alá pedig ne elfelejtsünk harisnyát vagy térdzoknit húzni, hogy a lábak se fázzanak.
    • A pörgős aljú szoknyákat fodros aljú alsószoknyával bolondítsuk meg, ez visszahozzuk a nyár vidámságát, és a fehér szegély összhangba hozza a többi fehér kiegészítőt.
    •           A sapkás idő előtt még a hajunk díszítésével is variálhatunk. A sálak és kendők általában gyönyörű őszi színekben pompáznak, úgyhogy a hajráf vagy a hajunkba tűzött masni, virág legyen fehér, hogy ellensúlyozza és kiegészítse azokat a színeket.

     

    Az ősz öltözködés tekintetében a legjátékosabb évszak: sok réteget, kiegészítőt, ruhadarabot enged viselni egyszerre, a fehér pedig nem csak a „beszürkült” öltözetet dobja fel, hanem a kedvet is.

     

    Író: Hiros Csilla HACE Stílustanácsadás / ruhatervezés


MadeinFranceCE 2 logoBFW LOGO1 LeGourmetdeBordeaux MBA logo