Felhasználási feltételek

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek www.pink-code.com

Utoljára frissítve 2014. november 14.

Üdvözli Önt internetes piacterén a PINK CODE Kft.!

 

A www.pink-code.com oldalon történő regisztrációval Ön kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az oldalon keresztül elérhető szolgáltatások igénybevételére vonatkozó jelen Általános Szerződési és Felhasználási feltételeket (továbbiakban ÁFF), illetve a mellékletét képező Adatkezelési tájékoztatót és annak minden pontjával egyetért.

Egyet nem értés esetén nem lehet regisztrálni.

 

ÜZEMELTETŐ ÉS TULAJDONOS

Név : PINK CODE Korlátolt Felelősségű Társaság (továbbiakban PINK CODE)

Székhely : 1137 Budapest, Radnóti Miklós utca 45. IV/3

Levelezési cím : 1137 Budapest, Radnóti Miklós utca 45. IV/3

Cégjegyzékszám : 01-09-182792

Bejegyző Bíróság : Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
Adószám :24795195-1-41

Közösségi adószám : HU24795195

Kamarai nyilvántartási szám: BU24795195

Számlavezető pénzintézet : CIB Bank Zrt.

Pénzforgalmi jelzőszám : 10700323-68356899-50000005

IBAN : HU28107003236835689950000005

BIC/SWIFT: CIBHHUHB

 

képviseletre jogosult : Jánosi Lászlóné ügyvezető
e-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

a szerződés nyelve: magyar

 

A PINK CODE tulajdonában és üzemeltetésben lévő http://www.pink-code.com közösségi webshop (továbbiakban Honlap), egy olyan internetes piactér, melyen egyedi, kisszériás, extrém, bevállalós magyar, francia és európai uniós tervezők, márkák design termékeit lehet értékesíteni és megvásárolni. PINK CODE lehetőséget biztosít a termékeket készítő regisztrált eladók részére (továbbiakban Eladó), hogy a Honlapon belül saját virtuális kereskedelmi felületet nyissanak és értékesítsenek a Honlapon regisztrált vásárlók (továbbiakban Vevő) részére.

A már Eladóként regisztrált cégek vagy magánszemélyek virtuális kereskedelmi üzletei és a Honlap tartalmának jelentős része megtekinthető regisztráció nélkül, látogatóként (továbbiakban Látogatók). A vásárláshoz és egyéb funkciók eléréséhez viszont előzetes regisztráció szükséges.

A Honlapon regisztrált Eladó nem csak eladási, hanem vásárlási jogosultsággal is rendelkezik. Eladó, Vevő és minden Látogató, aki regisztrál a Honlapon Felhasználóként (továbbiakban Felhasználó) rendeléseket adhat le, és a vásárlások során kapcsolatba kerülhet az Eladóval.

PINK CODE, mint közvetítő szolgáltató, kizárólag információ közvetítő szerepet tölt be, a Honlapon csak felületet biztosít ahhoz, hogy a regisztrált Eladó értékesítse termékeit, és a regisztrált Felhasználó ezeket meg tudja vásárolni. Az eladott termék átadása, pénzügyi teljesítése a PINK CODE-tól függetlenül, a Vevő és Eladó közötti megállapodásának megfelelően történik. A meghirdetett termékekre leadott vételi ajánlat és annak elfogadása, a szerződések létrejötte közvetlenül a Vevő és az Eladó között történik.

Az Eladó női, férfi, gyermek divatcikkeket, kiegészítőket, táskákat, cipőket, házi kedvenceknek (kutyáknak, macskáknak) ruhaneműket és kiegészítőket, lakberendezési és design termékeket tölthet fel és kínálhat eladásra.

Jelen Általános Felhasználási Feltételek (továbbiakban ÁFF) tartalmazza a Honlap és ezen keresztül elérhető funkciók, tartalmak, szolgáltatások (továbbiakban Szolgáltatás) igénybevételének és használatának feltételeit.


1. DEFINÍCIÓK

 

  • « Honlap » a www.pink-code.com weboldalon elérhető közösségi webshop
  • « Látogató » : mindenki, aki a Honlapot látogatja
  • « Felhasználó » : mindenki, aki a Honlapon regisztrált. Vásárló és Eladó
  • « Vevő »: a Honlapon regisztrált olyan Felhasználó, aki Eladó által meghirdetett termékre vételi ajánlatot tesz, rendel, vásárol, kap, igénybe vesz, áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikációt folytat.
  • « Eladó » : a Honlapon regisztrált Felhasználó, olyan cselekvőképes természetes vagy jogi személy, aki virtuális kereskedelmi felületet, azaz virtuális üzletet nyit a Honlapon belül termékei értékesítéséhez. Az Eladó regisztrációjának feltétele, hogy PINK CODE a regisztrációt előzetesen elfogadja. A regisztráció elfogadása után Eladó vásárlási jogosultsággal is rendelkezik.
  • « Termék » A Honlapon Eladó által értékesítésre kínált termék. A Terméknek és a Termék bemutatásának meg kell felelnie az ÁFF-ben megfogalmazott követelményeknek, különösen tilos a hatályos jogszabályok értelmében forgalomba nem hozható termékeket a Honlapon értékesíteni.
  • « Tartalom » : Felhasználó által a Honlapon közzétett bármilyen tartalom, kifejezetten, a teljesség igénye nélkül : minden Termék, adat, információ, szöveg, leírás, hozzászólás, név, felhasználónév, fénykép, kép, hang, video, logo, beleértve az elküldött elektronikus üzeneteket is.

 2. REGISZTRÁCIÓ

 

2.1. A Honlap tartalmának jelentős része, mint például a tervezők virtuális üzletei, és a Termékek előzetes regisztráció nélkül is elérhetőek. Egyes Szolgáltatások, mint például az eladás, vásárlás, üzenet küldése egy Eladónak előfeltétele az érvényes regisztráció, illetve az ÁFF és az Adatkezelési tájékoztató elfogadása.

 

2.2. Eladóként történő regisztrációt a tervező kérheti írásban a PINK CODE email címére küldött üzenetben : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , vagy kitöltheti a jelentkezéshez szükséges űrlapot a Honlapon : „Jelentkezés tervezőnek” feliratra kattintva.

 

2.3. A Honlapon Eladóként vagy Vevőként a regisztráció ingyenes. (kivéve az internet kapcsolati díj). Regisztráció után a Honlap Szolgáltatása elérhető mindazok számára, akik jog- és cselekvőképes természetes személyek, vagy gazdálkodó szervezetek. A regisztrációval a Felhasználó elismeri, hogy 18. életévét betöltött korlátlanul cselekvőképes személy, vagy 16. életévét betöltött kiskorú személy, aki rendelkezik a törvényes képviselője engedélyével. Gazdálkodó szervezetek esetén a gazdálkodó szervezet képviselője, minden esetben a saját, vagy az általa képviselt gazdálkodó szervezet nevében, valós adatai, illetve elérhetőségei megadásával regisztrál.

 

2.4.   A Felhasználó vállalja, hogy regisztráció során megadott személyes adatait változás esetén haladéktalanul frissíti, aktualizálja (például : költözés, névváltozás, email cím változás) annak érdekében, hogy azok időszerűek, teljesek és a valóságnak megfelelőek legyenek. Felhasználó felelős az általa megadott regisztrációs adatok helyességéért, valódiságáért. PINK CODE-ot a Felhasználó által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semmilyen felelősség nem terheli. A Felhasználó által PINK CODE vagy más Felhasználó számára elérhetővé tett Tartalomért, a közzétett Tartalomért, ideértve a Tartalom által esetlegesen okozott mindennemű vagyoni vagy nem vagyoni kárért kizárólag Felhasználó tartozik felelősséggel.

 

2.5. A regisztráció során kötelezően kitöltendő adatok: felhasználónév, név, cím, email cím, telefonszám, illetve egyéb, a regisztrációs űrlapon feltüntetett adatok. Tilos olyan felhasználónév használata, mely szerzői jogot vagy más harmadik fél által gyakorolt jogot sértenek.

 

2.6. A regisztrációs űrlap kitöltése és a regisztráció jóváhagyása után a rendszer visszajelzést küld a regisztrációról a megadott email címre. A regisztráció magyar vagy francia nyelven történik, attól függően, hogy melyik oldalt választja Felhasználó.

 

2.7. PINK CODE fenntartja a jogot, hogy jelen ÁFF-t bármikor egyoldalúan aktualizálja, felülvizsgálja, módosítsa. A módosított ÁFF hatályba lépése az a nap, amikor a módosított ÁFF publikálásra kerül a Honlapon. ÁFF változásai Felhasználó által elfogadottnak minősülnek, ha a Honlapot és Szolgáltatásait ÁFF hatályba lépését követően továbbra is használja. Vagyis Felhasználó kötelezettsége, hogy a jelen ÁFF-t rendszeresen olvassa, esetleges változásait nyomon kövesse.

 

2.8. Felhasználó felelős a Honlapra történő belépéshez szükséges hozzáférési adatok titokban tartásáért, és minden olyan tevékenységért, amely ezekkel történik. PINK CODE kizárja a felelősséget a Felhasználónév és/vagy jelszó illetéktelen használatából eredő, PINK CODE önhibáján kívül keletkező károkért. Amennyiben Felhasználó tudomást szerez arról, hogy a regisztráció során megadott jelszavához jogosulatlan harmadik személy hozzájuthatott, ezzel bármilyen módon visszaél, köteles haladéktalanul megváltoztatni jelszavát és értesíteni PINK CODE-ot a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címen.

 

2.9. A Felhasználó fiókja nem átruházható, Felhasználó csak saját nevében cselekedhet. Amennyiben PINK CODE tudomására jut, hogy a Felhasználó által megadott adatok nem valósak, vagy a Szolgáltató előzetes jóváhagyása nélkül két fiókot ugyanaz a személy regisztrál vagy használ, úgy jogosult az érintett Felhasználó hozzáférését részlegesen vagy teljes egészében korlátozni, felfüggeszteni. Amennyiben egy Felhasználó regisztrációját PINK CODE törli, az újra regisztráció tilos.

 

2.10. Felhasználó köteles valós adatokat megadni a regisztráció során. A regisztráció során megadott adatok valódiságáért, pontosságáért a Felhasználó felel.

 

3. FELHASZNÁLÓ KÖTELEZETTSÉGEI

 

3.1 Minden Felhasználó köteles előzetesen regisztrálni a Honlapon.

 

3.2 Felhasználó a regisztráció során működő és valós email címet ad meg, melyet rendszeresen látogat.

 

3.3 Felhasználó által közzétett Tartalomért (például: üzlet neve, termékek, leírások, árak fényképek stb.), és az azzal kapcsolatban esetlegesen felmerülő összes vagyoni, illetve nem vagyoni kárért kizárólag Felhasználó tartozik felelősséggel. A hozzászólások, üzenetek, vélemények tartalma nem lehet sértő vagy zavaró. A Honlapon Felhasználó által elhelyezett hozzászólások vagy vélemények tartalmáért Felhasználó tartozik felelősséggel. A hozzászólások valóságtartalmáért PINK CODE semmilyen felelősséget nem vállal

 

3.4  Felhasználó kötelezettséget vállal, hogy az általa feltöltött Tartalom megfelel a jelen ÁFF-ben megfogalmazott követelményeknek, és gondoskodik arról, hogy a Honlap használata során harmadik személy jogait vagy jogszabályokat sem közvetlenül sem közvetett módon ne sértse meg. Minden Felhasználóra vonatkoznak a hatályos jogszabályokban előírt kötelezettségek, és az oldal rendeltetésszerű működése érdekében PINK CODE által rögzített kötelezettségek.

 

3.5     PINK CODE felhívja Felhasználók figyelmét arra, hogy kizárólag információ közvetítő szerepet tölt be Eladó és Vevő közötti adásvétel során, ezáltal nincs sem ellenőrzési lehetősége, sem ellenőrzési kötelezettsége a meghirdetett Termék vagy szolgáltatás valódiságát, minőségét, megfelelőségét illetően és a tranzakció tényleges megvalósulásával kapcsolatban. A meghirdetett Termék minden tulajdonságáért (valódiság, minőség, megfelelőség) Eladó vállal felelősséget. Vitás helyzetek esetén PINK CODE mentesül mindennemű igény, követelés és kártérítés alól.

 

3.5.1 Jogszabályi előírások

 

A Honlap használata során tilos minden olyan tevékenység, amely hatályos jogszabályba ütközik. Felhasználó köteles a törvényi és jogszabályi előírásokat tiszteletben tartani, mint például, de nem kizárólagosan a következőket:

  • Büntető törvénykönyv által tiltott tevékenységek
  • A gyermek- és fiatalkorúak védelmét szolgáló rendelkezések
  • Adatvédelmi szabályozások
  • Szellemi tulajdonra és szerzői jogi védelemre vonatkozó törvényi előírások, például márkanevek, védjegyek, szabadalmak, videók melyek szerzői joga másé.
  • Személyhez fűződő jogok, a magánélet tiszteletben tartásához való jog és harmadik személy jogaira vonatkozó jogszabályok.

Különösen tilos a Honlap használata során olyan termék árusítása vagy bárminemű tartalom megjelenítése amely:

 

  • lopott vagy jogellenes termék,
  • hamis vagy hamisított termék,
  • a termék bármilyen módon sérti valamely harmadik fél jogait és alkalmas a szerzői jog, vagy egyéb, szellemi alkotásokhoz való jog megsértésére,
  • olyan termék, amely veszélyt jelent mások életére, egészségére, biztonságára és környezetére, például gyermekjátékok, amelyek nem felelnek meg a gyermekjátékok biztonságáról szóló rendeletben foglaltaknak, vagy kozmetikai termékek, amelyek nem felelnek meg a kozmetikai termékekről szóló rendeletben foglaltaknak
  • trágár, sértő, gyűlöletkeltő tartalom, bármi olyan termék, ami gyűlöletkeltésre, fajüldözésre, idegengyűlöletre adhat okot
  • fiatalkorúakat veszélyeztető írott és egyéb médiatartalmak;
  • obszcén, pedofil vagy félrevezető tartalom
  • gyógyszer, kábítószer, egyéb tudatmódosító szerek
  • közbiztonság és közerkölcs veszélyeztetésére alkalmas tartalom;
  • szerzői jogi törvény által védett tartalom, kivéve amikor a szerzői jog jogosultja meghatalmazottja útján jár el és a képviselet ellátására feljogosító teljes bizonyító erejű magánokiratba vagy közokiratba foglalt meghatalmazást csatolja kérelméhez,
  • fegyver, lőszer valamint a közbiztonságra veszélyes egyéb eszközök
  • emberi vagy állati szervek, szövetek;

Felhasználó elfogadja, hogy a Honlap használata során a vonatkozó nemzetközi jogszabályok rendelkezéseit is figyelembe véve jár el. Amennyiben a Honlap használatával összefüggő bármely tevékenység a Felhasználó államának joga szerint nem megengedett, a használatért kizárólag a Felhasználót terheli a felelősség. Külföldre történő értékesítés esetén Felhasználó köteles figyelemmel kísérni és betartani a célországra vonatkozó jogi szabályozásokat.

 

3.5.2 PINK CODE által rögzített kötelezettségek a Honlap használata során

 

  • Felhasználók egymás iránti kölcsönös tisztelete
  • Jóhiszeműség és tisztesség a Felhasználók között és a PINK CODE irányába
  • Csak olyan termékek feltöltése, melyek megfelelnek a PINK CODE által megadott koncepciónak.
  • Tilos a honlap használatával, a rendelések során kapott rendszerüzenetekben található elérhetőségeket az adásvétel akadálytalan lebonyolításán kívül másra használni, Felhasználók részére más hirdetési vagy értékesítési csatornát vagy bármilyen egyéb weboldalt népszerűsíteni, annak használatára buzdítani.

Felhasználó tudomásul veszi, hogy a Honlap használata során vagy kapcsán tiltott bármely tevékenység az alábbiak közül (nem teljeskörű felsorolás):

  • marketing tevékenység
  • a hirdetés leírásában email cím vagy telefonszám feltüntetése
  • bármely Tartalomban más weboldalra mutató link, webcím feltüntetése (kivéve a bemutatkozó oldalon lévő Youtube link)
  • kéretlen reklámok, kéretlen kereskedelmi hirdetések küldése (nemkívánatos üzenetek és email-ek, körüzenetek)
  • minden olyan tevékenység, amely PINK CODE működésének biztonságát fenyegetik, adatbázisának kilistázására, rendszerezésére, archiválására, feltörésére irányul
  • vírus, trójai program vagy más korlátozó elemeket tartalmazó szoftverprogram feltöltése
    • spam bejegyzéseket közzé tenni, jogsértő marketingtevékenység hirdetése
    • spamdexing használata (« fekete sapka »)

 

3.6    PINK CODE jogosult, de nem köteles a Felhasználó által közzétett Tartalmat teljes egészében vagy részben használni, sokszorosítani, közzétenni, kommunikálni, módosítani, adaptálni, megjeleníteni a Honlapon és más meglévő vagy jövőbeni médián (nyomtatott vagy elektronikus, Facebook-on, internetes oldalakon, bemutatók alkalmával, promóciós, marketing, kommunikációs és PR anyagokban, partner és szponzorációs programokhoz) a Honlapot népszerűsítő reklámcélokra, marketing és egyéb PR célból, partnerek és szponzorok szerzésének céljából. Felhasználó tudomásul veszi hogy a regisztrációjának felfüggesztése, törlése, illetve a jelen ÁFF felmondása előtt a Honlapon közzétett Tartalmat PINK CODE jogosultan használta.

 

3.7   Felhasználó elismeri, hogy a nyilvános Tartalom minden Látogató számára megtekinthető. Nyilvános tartalom minden feltöltött Termék, ár, Termék leírás, terméknév, virtuális üzlet neve, felhasználó név, feltöltött fényképek, képek, hangok, videok, logo, hozzászólások, értékelések.

 

3.8    Az adásvétel során, az adásvétel lebonyolítása érdekében egymásnak megadott elérhetőségeket tilos a Felhasználóknak a későbbiekben bármilyen egyéb (pl: közvetlen megkeresésre, közvetlen adásvételre, reklám célú tevékenységre) felhasználni.

 

3.9   PINK CODE a Felhasználó által elérhetővé tett Tartalmat jogosult, de nem köteles ellenőrizni, és a közzétett Tartalom tekintetében jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni. A Felhasználó által a Honlapon elhelyezett bárminemű Tartalomért kizárólag a Felhasználó felel. Felhasználó kötelessége gondoskodni arról, hogy az általa feltöltött Tartalom, megadott információ harmadik személy jogait, a hatályos jogszabályokat vagy a jelen ÁFF-t semmilyen módon ne sértsék. Amennyiben harmadik személy, hatóság vagy bíróság eljárást indít, úgy a Felhasználó felel az ezzel kapcsolatban felmerülő és a PINK CODE-nak okozott valamennyi kárért, kiadásért.

 

3.10 Felhasználó által feltöltött mindennemű Tartalommal kapcsolatban esetlegesen felmerülő összes vagyoni, illetve nem vagyoni kárért kizárólag Felhasználó tartozik jogi felelősséggel. Amennyiben harmadik személy, hatóság vagy bíróság eljárást indít, úgy Felhasználó felel az ezzel kapcsolatos összes felmerülő kárért, kiadásért beleértve az ügyvédi díjat. A Termékek minden tulajdonságáért (valódiság, minőség, megfelelőség) a Terméket feltöltő Felhasználó felelős, a tranzakció létrejötte pedig Eladó és Vevő közös felelőssége. Vitás helyzet esetén PINK CODE mentesül mindennemű igény, követelés és kártérítés alól.

 

3.11  PINK CODE nem felelős a Honlapon elérthető Tartalommal kapcsolatos esetleges jogosulatlan használatáért.

 

3.12  PINK CODE fenntartja a jogot, hogy külön értesítés nélkül, azonnal módosítsa vagy törölje azt a Tartalmat, amely jelen ÁFF szabályzatát sérti, illetve részlegesen vagy teljes egészében korlátozza a jelen ÁFF szabályzatot megsértő Felhasználó hozzáférését, felfüggessze regisztrációját vagy indoklás nélkül törölje azt.

 

3.13  PINK CODE saját belátása szerint jogosult eltávolítani azokat a Termékeket, amelyeknél Felhasználó nem vette figyelembe a Honlapra vonatkozó általános koncepciót, elveket.

 

3.14 Abban az esetben, ha egy Felhasználó tiltott termék értékesítését észleli a Honlapon, köteles ezt azonnal jelezni az értékesítésre kínált Terméknél elhelyezett « Tartalom jelentése » elektronikus bejelentő útján, vagy a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címen. Amennyiben Felhasználó a Honlapon a jelen ÁFF-el ellentétes vagy bármilyen kifogásolható Tartalmat észlel, lehetősége van azt email útján vagy postai úton jelezni PINK CODE felé.

 

 4. ELADÓ KÖTELEZETTSÉGE

 

4.1 Termék eladására és saját virtuális üzletet nyitására a Honlapon az jogosult, aki megadja az Eladóként történő regisztrációhoz szükséges adatokat, megfelel a PINK CODE koncepciójának és Együttműködési megállapodást ír alá PINK CODE-dal.

 

4.2   Eladó a termék feltöltésével kötelezettséget vállal arra, hogy a termék megvásárlása esetén a Terméket az általa, a Honlapon megjelölt állapotban, minőségben és megjelölt tulajdonságokkal adja át a Vevőnek.

 

4.3   Eladó kötelezettséget vállal, hogy a leírásban pontosan megadja a Termékek lényeges jellemzőit, és minden szükséges információt, tájékoztatást, feltölti a kiszállítási határidőt, szállítási költséget, a bruttó eladási árat (Áfa-val) Forintban. Az eladásra kínált termékekkel kapcsolatos minden információért (leírás, fénykép, eladási ár, kiszállítási ár és határidő) kizárólag Eladó felel. A Terméke(ke)t abba a kategóriába kell besorolni, ahová tartoznak.

 

4.4      Eladó felel az általa meghirdetett Termék valódiságáért, azért, hogy a Vevő ténylegesen meg tudja vásárolni, az Eladó pedig ténylegesen el tudja adni a Terméket. Eladó felel továbbá a meghirdetett termék minőségéért, biztonságáért, PINK CODE nem vállal felelősséget a Termékek ellenőrzéséért. Eladó továbbá szavatolja a Termék eredetét, hogy a megadott információk megfelelnek a Termék fontos tulajdonságainak, a feltöltött fényképek pedig tükrözik a termék valódi megjelenését, annak érdekében, hogy a hirdetés ne legyen megtévesztő vagy félrevezető.

 

4.5     Eladó vállalja, hogy az értékesítés során birtokába jutott Vevőre vonatkozó adatokat és információkat bizalmasan kezeli és mások részére nem adja tovább.

 

4.6    A Honlapon a termékek jellemzőinek megadása magyarul/franciául/angolul történik, attól függően, hogy Felhasználó melyik nyelvű oldalt választja.

 

4.7    Eladó vállalja, hogy a Honlapra teltöltött Terméknek ő a tulajdonosa és harmadik személynek nem áll fenn olyan joga, mely az adásvétel meghiúsulását eredményezné. PINK CODE nem felel a Honlapon meghirdetett termék jogszabályi megfelelőségéért. A közzétett Tartalommal kapcsolatos és/vagy az adásvétellel kapcsolatos jogvita esetén PINK CODE nem avatkozik bele a Felhasználók közötti jogvitákba, tranzakciókba, jogvita kialakulásakor Eladó mentesíti PINK CODE-ot mindennemű igénytől, reklamációtól, követeléstől és kártérítéstől.

 

4.8    Az az Eladó, aki több, mint 72 órán keresztül nem elérhető, az « Üzletem » menüpont alatt köteles inaktiválni virtuális üzletét, és ezáltal a megrendelhető termékeit a Honlapon.

 

4.9         Tilos az Eladónak:

 

  • a vételáron kívül a Vevőt a PINK CODE részére bármilyen további összeg megfizetésére buzdítani
  • elérhetőségeket gyűjteni
  • a Tartalomban tilos: privát elérhetőségeket, postacímet, webcímet, email címet, telefonszámot, külső URL hivatkozást, előfizetéses egyéb weboldalak címeit, webáruházak címeit megadni stb. A Honlapon a belső levelezés célja, hogy az Eladó és Vevő egymás között az adásvétel lebonyolításához szükséges feltételeket, valamint az eladó termékkel kapcsolatos tudnivalókat egyeztessék. A belső levelezésnek nem az a célja, hogy az Eladó által feltöltött Terméket(eket) a Honlapon kívül kedvezőbb feltételekkel lehessen megvásárolni. Adásvétel során, az adásvétel és a tranzakció lebonyolítása érdekében PINK CODE elküldi a szükséges elérhetőségeket.

 

4.10  Tiltott minden olyan Termék feltöltése, amelynek adásvétele hatályos jogszabályba ütközik (3.4.2), illetve nem megengedett azoknak a Termékeknek a feltöltése, amelyek PINK CODE döntése alapján nem felelnek meg a Honlap koncepciójának, ilyen például :

 

  • tömegtermék
  • olyan termékek, amelyek csak promóciós és reklám célokat szolgálnak (nem megvásárolhatóak)

 

4.11     Amennyiben PINK CODE tiltott, nem megengedett Termék értékesítését észleli a Honlapon, vagy erre egy Felhasználó felhívja figyelmét, PINK CODE fenntartja a jogot:

 

  • a tiltott Termék(ek) vagy az ÁFF által nem megengedett Termék(ek) eltávolítására
  • az Eladó fiókjának felfüggesztésére
  • olyan adatok kiadására, melyet az arra feljogosított hatóságok (bíróság, ügyészség, nyomozó hatóság vagy szabálysértési hatóság) a jogszabályokban előírt módon kér a tiltott Termékek értékesítésével, személyes adatok közlésével, átadásával vagy az iratok rendelkezésre bocsátásával kapcsolatban.

 

5. GAZDÁLKODÓ SZERVEZET, MINT ELADÓ KÖTELEZETTSÉGE

 

5.1         Eladó felelőssége meghatározni, hogy gazdálkodó szervezet nevében jár el, vagy sem.

 

5.2  Az az Eladó, aki gazdálkodó szervezet képviselőjeként regisztrál a Honlapon, meg kell adnia a gazdálkodó szervezet cégjegyzékszámát és a regisztrációs űrlapon kért egyéb adatokat, melyek az azonosítására szolgálnak.
Amennyiben a gazdálkodó szervezetnek, mint Eladónak saját általános szerződési feltétele van, úgy PINK CODE általi, jelen ÁFF élvez elsőbbséget (elsődlegességi szabály).

 

5.3  PINK CODE felhívja a figyelmét a gazdálkodó szervezetként értékesítő Eladónak a hatályos jogszabályokban rögzített kötelezettségeinek teljesítésére, beleértve, de nem kizárólagosan a fogyasztóvédelmi szabályok betartását (valóságnak megfelelő ajánlat közlése, a fogyasztók megfelelő tájékoztatása az áruk tulajdonságáról, a teljesítés időpontjáról, a fizetésről, a szállításról, a szerződésteljesítés módjáról és feltételéről, az elállási jogáról, az ajánlat és ár érvényességének időtartamáról, szavatossági jogáról stb), továbbá a társasági jog, társasági adótörvény, agresszív, megtévesztő kereskedelmi gyakorlatokról, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatról szóló jogi szabályozások, a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozásról szóló törvény betartására, a távollévők közötti szerződésekre vonatkozó szabályozásokra, melyeket Eladó tökéletesen ismer és alkalmazásukkal tisztában van.

 

5.4    Gazdálkodó szervezetként értékesítő Eladó biztosítja PINK CODE-ot afelől, hogy a rá vonatkozó kötelezettségeit teljesíti, és amennyiben kötelezettség teljesítését elmulasztotta, úgy az ebből eredő kárért felelősséggel tartozik, károkozás esetén pedig kártalanítja PINK CODE-ot. A gazdálkodó szervezetként értékesítő Eladó kötelessége az okozott kárt megtéríteni, beleértve a bírósági költséget, ügyvédi munkadíjat és egyéb ezzel kapcsolatban felmerülő összeget.

 

6. VEVŐ KÖTELEZETTSÉGE

 

6.1         A Termékek megvásárláshoz Vevő egyetlen regisztrációs fiókot hozhat létre.

 

6.2       A Honlapon történt rendeléssel Vevő kijelenti, hogy elfogadja a vásárlási szerződést és azt magára nézve kötelező érvényűnek tekinti, tisztában van a rendelés menetével, valamint betart minden hatályos jogszabályt.

 

6.3    Miután Vevő kiválasztotta a terméket, a rendelés véglegesítése előtt köteles ellenőrizni a rendelés részleteit, az árat, a fizetési módot, szükség esetén tájékozódhat, és módosíthatja a megrendelést. A « Megrendelés megerősítése » gombra kattintva Vevő elfogadja a feltételeket, véglegesíti megrendelését és ajánlati kötöttséget vállal. A megrendelés szerződéskötési nyilatkozatnak minősül.

 

6.4       PINK CODE felhívja a Vevő figyelmét arra, hogy a termékképek színárnyalata kis mértékben eltérhet az eladásra kínált valódi Termék színárnyalatától, melynek oka lehet a képernyő beállítása vagy a termékkép színminősége.

 

6.5        A megrendelés véglegesítésével Vevő beleegyezik, hogy elérhetőségét (nevét, kiszállítási címét) az adásvétel teljesítése érdekében Eladó megismerje.

 

6.6       A Vevő által megrendelt Termékek külön, egymástól független megrendeléseknek számítanak. Amennyiben egy/több Terméket egy/több Eladó nem igazol vissza, ez nem érinti a teljes rendelést, vagyis azokra a termékekre, amelyeket az Eladó visszaigazolt, az ajánlati kötöttség továbbra is fennáll. Ennek következtében, ha egy vagy több Termék egy vagy több Eladó által nincs visszaigazolva, az nem ad okot a teljes rendelés lemondására, a többi termékre még érvényes Vevő ajánlati kötöttsége.

 

7. PINK CODE KÖTELEZETTSÉGE

 

7.1  PINK CODE Az elektronikus kereskedelemről szóló, Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. Törvény rendelkezései szerint közvetítő szolgáltató, szerepe kizárólag információ közvetítő Eladó és a Vevő között a Honlapon keresztül.

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0100108.TV&celpara=#xcelparam

 

7.2    Ennek megfelelően az eladott Termékek átadása és a pénzügyi teljesítés a PINK CODE-tól függetlenül, a Felhasználók saját döntése és megállapodásának megfelelően történik, PINK CODE nem avatkozik bele az Eladó és Vevő közötti adásvételbe. PINK CODE nem viszonteladója és nem tulajdonosa a Honlapon meghirdetett Termékeknek, így nem rendelkezik ellenőrzési lehetőséggel a meghirdetett Termék valódiságára, minőségére, legalitására, és a tranzakció tényleges megvalósulására vonatkozóan.

 

7.3   PINK CODE nem vállal felelősséget az adásvétel meghiúsulásért, ha Vevő minden kötelezettsége ellenére lemondja a rendelést, nem vásárolja meg, nem veszi át, vagy visszaküldi a Terméket. Az adásvétel lebonyolítása az Eladó és Vevő felelőssége, ennek részleteibe, körülményeibe a PINK CODE semmilyen formában nem avatkozik bele.

 

7.4         Ennek megfelelően az Eladó és a Vásárló között kialakult vita esetén, Eladó és Vevő mentesíti PINK CODE-ot mindennemű igény, követelés és kártérítési felelősség alól, akár közvetett vagy közvetlen veszteség, vélt vagy valós kár felmerülése során.

 

7.5   PINK CODE fenntartja a jogot, hogy népszerűsítse a Honlapot, az Eladót és az értékesítésre kínált Termékeket, de a Termék(ek)el kapcsolatosan kizárólag Eladó és Vevő egyeztet egymás között, kivételt képeznek a jelen ÁFF-ben leírt esetek.

 

7.6     Felhasználó tudomásul veszi, hogy a folyamatos üzemeletetés kivételes esetekben a PINK CODE előzetes tudta és szándéka ellenére is megszakadhat. PINK CODE nem vállal felelősséget a Honlap Tartalmának elérhetőségéért és működéséért, nem felelős a bekövetkező technikai, kommunikációs, szoftver hibákért, melynek oka lehet vírus vagy egyéb, a Szolgáltatást korlátozó szoftverprogram. PINK CODE semmilyen körülmények között nem vonható felelősségre olyan kárért, amely a Honlaphoz való csatlakozási vagy működési probléma miatt következett be, és ami esetleg egy adásvétel meghiúsulását okozhatja, például abban az esetben, amikor egy Termék nem elérhető vagy az adásvételi szerződés közben lép fel a probléma.

 

7.7      PINK CODE nem köteles figyelni és ellenőrizni a Felhasználók által közölt információkat, nem vállal felelősséget a Vevő vagy az Eladó adatainak valódiságáért és pontosságáért, illetve nem köteles tiltott Tartalom vagy jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni.

 

8. A VÁSÁRLÁS MENETE

 

8.1         A Honlapon történő vásárláshoz legkésőbb a vásárlás alkalmával regisztrálni kell.

 

8.2         A Honlapon feltüntetett árak (Termék ára, szállítási költség) forintban értendőek (Ft), bruttó fizetendő összegek.

 

8.3   Amennyiben valamelyik Vevőnek megtetszik valamelyik Eladó Terméke, vagy több Eladó valamelyik Terméke a termékoldalon, a « Megveszem » gombra kattintva a kosarába teheti. A Vevő minden egyes Termék kiválasztásakor megadhatja, hogy az Eladó által felajánlott fizetési módok közül melyikkel szeretné kiegyenlíteni a vásárlás ellenértékét. A fizetés módja minden esetben előrefizetés, mely szerint a Vevő a Termék ellenértékét a Termék átvételét megelőzően fizeti meg Eladónak. A Honlap rendszerén belüli fizetési lehetőségek :

  • Vevő közvetlenül az eladó PayPal számlájára fizet, vagy
  • Vevő közvetlenül az Eladó által megadott bankszámlaszámára utal

     

8.4    A megrendelés elküldése előtt bármikor megváltoztathatja, ellenőrizheti a kosara tartalmát a "Kosár tartalma" panelben található megfelelő linkre kattintva. Amennyiben mindent rendben talált, és a vásárlási feltételeket is elfogadta, akkor nincs más dolga, mint a „Megrendelés megerősítése” gombra kattintani, előtte azonban még egyszer ellenőrizheti a megadott adatokat. A megerősítés után, legkésőbb 24 órán belül PINK CODE a megrendelésről egy automatikus visszaigazoló rendszerüzenetet küld Vevő és Eladó email címére, mely tartalmazza a rendelés minden paraméterét, illetve a Vevő nevét. A Vevő adatainak valódiságáért PINK CODE nem vállal felelősséget.

 

8.5    Amennyiben a Vevő az automatikus visszaigazoló emailben a megrendelésével kapcsolatban hibát vesz észre, köteles ezt azonnal jelezni PINK CODE felé, a lábléc „Kapcsolat” menüpontján keresztül. Az értesítés elmulasztásából eredő károkért PINK CODE nem tehető felelőssé.

8.6   PINK CODE által küldött rendelés visszaigazoló üzenettel jön létre a szerződés, amit mindkét fél köteles teljesíteni. Ennek megfelelően a Vásárló köteles a termékért fizetendő vételárat az Eladónak megfizetni, a Terméket megvenni, az Eladó pedig köteles a felkínált Terméket a megjelölt áron a Vevőnek eladni.

 

8.7    Amennyiben az Eladó és a Vevő egyaránt elfogadja a PayPal feltételeit, és PayPal felhasználónak minősülnek, és amennyiben a Vevő a PayPal online fizetési szolgáltatását igénybe véve teljesíti a vételár kifizetését közvetlenül a rendelésnél, akkor Eladó köteles a bankszámláján történt jóváírásról vagy a nem teljesített jóváírásról Vevőt haladéktalanul, de legkésőbb 72 órán belül értesíteni.

 

8.8        Az átutalással fizetendő megrendeléseket Eladó köteles 72 órán belül megerősíteni, vagy visszajelezni, ha nem tudja teljesíteni a megrendelést. Amennyiben a visszaigazolás ezen határidőn belül a Vevő részére nem érkezik meg, akkor a Vevő vásárlási kötelezettsége minden további feltétel nélkül megszűnik. Továbbá, amennyiben Eladó a határidő lejártáig nem igazolja vissza a rendelést, és azt Vevő jelzi PINK CODE felé, PINK CODE jogosult Vevő üzletét felfüggeszteni.

 

8.9       Az Eladó megerősítését követően 7 napon belül Vevő köteles vételi ajánlata teljesítésére és a vételár megfizetésére, kivéve ha Eladó és Vevő egymás között ettől eltérően állapodtak meg, és meghosszabbították a fizetési határidőt.

 

8.10   A vételár megfizetését követően Eladó megkapja a kiszállításhoz szükséges elérhetőségeket. Eladó bankszámláján vagy PayPal számláján történt jóváírását követően, a Vevő elérhetőségeinek ismeretében az Eladó intézkedik a megrendelt Termék kiszállításáról, betartva a kiszállítási határidőt, melyet a rendelés megerősítésének pillanatában vállalt. Eladó tájékoztatja Vevőt a kiszállítás várható időpontjáról. Az eladott Termék kiszállítása, átadása és a pénzügyi teljesítés PINK CODE-tól függetlenül történik.

 

8.11  Eladó(k) a megrendelés megerősítésében feltűntetett szállítási határidőn belül, és a jogi rendelkezések betartása mellett köteles(ek) a megrendelt Termék(ek)et Vevőhöz eljuttatni. Amennyiben a Termék kiküldése ajánlott küldeményben történik, úgy Eladó köteles az azonosító szám feltüntetésére. A megrendelt Termékek szállítási díja és kockázata Eladót terheli.

 

8.12     A Termék(ek) átvételéről a Vevő belső üzenetben tájékoztatja Eladót. Ha a megrendelt Termék nem érkezik meg a megadott kiszállítási határidon belül, Vevő reklamációt küld Eladó részére. Amennyiben a kiszállítás dátumát követő 21. napig nem érkezik sem az átvételről sem az esetleges reklamációról üzenet, az adásvétel sikeresnek tekinthető. Az adásvétel akkor is sikeresnek tekinthető, amikor a Vevő a Termék átvételét megerősíti.

 

8.13     A rendelés státusza a Honlapon követhető a Felhasználók fiókján belül a megrendeléseknél.

 

8.14     Szavatossági és jótállási igényét Vevő az Eladóval szemben tudja érvényesíteni. PINK CODE, mint közvetítő szolgáltató, semmilyen szavatossági és jótállási időt, kötelezettséget nem vállal és nem biztosít. Vevő, az elállási jogának gyakorlását közvetlenül Eladóval szemben gyakorolhatja, illetve a Termék visszaküldésére vonatozó panaszával és a hatályos magyar jogszabályokból eredő jogainak érvényesítése céljából - mely őt a távollevők között kötött szerződéssel összefüggésben megillet - közvetlenül az Eladóhoz fordulhat.

 

8.15     A rendelés kiszállítása után Vevőnek lehetősége van az Eladó értékelésére a Honlapon.

 

8.16     Abban az esetben, amikor az on-line fizetés során a külső szolgáltató jutalékot vagy egyéb díjat számít fel a tranzakciónál, ez a jutalék vagy egyéb díj teljes mértékben független PINK CODE szolgáltatási díjától.

 

8.17     PINK CODE-ot semmilyen módon nem terheli az adásvétel kapcsán felelősség, illetve garanciavállalási, vagy jótállási kötelezettség.

 

9. ELLÁLLÁS JOGA ÉS REKLAMÁCIÓ

 

9.1      A megrendelt Termék kézhez vételétől számított nyolc munkanapon belül a Vevőnek joga van elállni vásárlási szándékától. Ebben az esetben Eladó köteles a termékért kifizetett vételárat visszatéríteni a Vevőnek, legkésőbb az elállást, illetve a Termék visszaszolgáltatását követő harminc napon belül. A visszatérítés a szállítási költségre nem vonatkozik, valamint a Termék visszajuttatásának költsége is a Vevőt terheli.
A 8 munkanapos indoklás nélküli elállási joga csak a magánszemély fogyasztókat illeti meg, és csak akkor, ha egy vállalkozástól vásárolnak. Jelen dokumentumban nem szabályozott kérdésekkel kapcsolatban lásd: Távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5) Korm. rendelet

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99900017.kor

 

9.2         A reklamációk, az elállási jog gyakorlása a vételár visszatérítése közvetlenül Vevő és Eladó között történik.

 

9.3      Panasz esetén Vevő és Eladó a jóhiszeműség és az együttműködés polgári jogi kötelezettsége, valamint a szerződésükben meghatározottak szerint kötelesek eljárni. A pénzvisszatérítésról történő döntés kizárólag az Eladó jogosultsága.

 

9.4         Reklamáció vagy több reklamáció esetén ugyanazzal az Eladóval szemben, PINK CODE fenntartja a jogot az Eladó virtuális üzletének a felfüggesztésére.

 

9.5       A Termék bármilyen hibája esetén, illetve a Vevő elállási szándéka esetén Vevő köteles a Terméket eredeti állapotában, eredeti csomagolásában visszaküldeni Eladónak.

 

9.6    PINK CODE lehetőséget biztosít, hogy amennyiben Felhasználó valamilyen oknál fogva panaszát nem tudja eljuttatni a Felhasználóhoz, közvetlenül PINK CODE-hoz küldje azt, aki gondoskodik annak a címzetthez történő továbbításáról. Az ezúton PINK CODE címére küldött, de a Felhasználó részére szóló értesítés 48 órán belül továbbításra kerül a Felhasználó által a regisztrációjánál megadott email címére. Amennyiben erre az email címre a küldés sikertelen, úgy postai úton, a regisztrációnál megadott címre, ajánlott levélben továbbítja Felhasználó részére. Ebben az esetben a fent említett 48 óra 7 napra módosul.

 

9.7         PINK CODE Szolgáltatásával kapcsolatos kifogásait Felhasználók az alábbi elérhetőségeket jelezhetik:

  • PINK CODE Kft, 1137 Budapest, Radnóti Miklós utca 45. IV/3.
  • Honlap láblécében található « Kapcsolat » menüponton keresztül
  • vagy email címen: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

PINK CODE a tevékenységével kapcsolatos kifogásokat a fenti elérhetőségeken történt előterjesztését követően legkésőbb 30 napon belül érdemben válaszol.

 

10. DÍJAZÁS

 

10.1     Felhasználói regisztráció ingyenes.

 

10.2     PINK CODE egyes szolgáltatásaiért, illetve a Honlap egyes Szolgáltatásainak megrendelése esetén szolgáltatási díjat számol fel Eladó részére.

 

10.3     A «Jelentkezés tervezőnek» kérelem jóváhagyását követően PINK CODE és Eladó együttműködési szerződést írnak alá, mely tartalmazza PINK CODE díjköteles szolgáltatásait (például : termékeladás után fizetendő jutalék, kiemelések, bemutató szervezése stb.).

 

10.4     A Honlapon található fizetős Szolgáltatások igénybevétele előtt PINK CODE minden esetben figyelmezteti Eladót a díjkötelezettségről.

 

11 SZERZŐI JOGOK

 

11.1   A Honlap, valamint a Honlapon keresztül elérhető Szolgáltatások nyújtása során PINK CODE által megjelenített tartalmak, szövegek, illusztrációk, fényképek, képek, egyéb grafikák, kép- és hanganyagok, valamint a Honlap elrendezése, a használt szoftveres és egyéb megoldások, ötletek, megvalósítás PINK CODE tulajdonát képezik. A Felhasználók által feltöltött Tartalom tulajdonosa a Felhasználó, aki a jelen ÁFF 3.6-os pontja szerint hozzájárul ahhoz, hogy a rendszerbe feltöltött Tartalmat teljes egészében vagy részben PINK CODE jogosultan használja.

 

11.2    PINK CODE előzetes engedélyezése nélkül tilos a Honlap Tartalmának vagy egyes részeinek másolása, adathordozóra, adattárolóra mentése. Kivételt képeznek ez alól a Felhasználók által kizárólag saját, személyes felhasználás céljából kinyomtatott vagy mentett Tartalmak, illetve jelen ÁFF és Adatkezelési Tájékoztató.

 

12. ÁLTALÁNOS FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK FELMONDÁSA

 

12.1     Eladó és PINK CODE közötti határozatlan idejű együttműködési megállapodást és jelen ÁFF-t 8 napos felmondási határidővel írásban küldött kérelmével Eladó bármikor felmondhatja: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

12.2     PINK CODE fenntartja a jogot a Felhasználó regisztrációjának felfüggesztésére vagy azonnali hatályú felmondására az alábbi esetekben:

  • jelen ÁFF szabályzatának megsértése,
  • hatályos jogszabályi keretek be nem tartása,
  • amennyiben Felhasználó hozzászólása PINK CODE - vagy más harmadik személy- jogát, jogos és méltányolható érdekét, illetve közérdeket sérthet
  • amennyiben PINK CODE-nak tudomására jut, hogy a Felhasználó által megadott adatok valótlanok, úgy azonnali hatállyal kezdeményezheti az információ valódiságának ellenőrzését, és amennyiben a megadott adatok valódiságának ellenőrzése során Felhasználó nem együttműködő, vagy az eljárás eredménytelen, PINK CODE jogosult a Felhasználó hozzáférését korlátozni, a regisztrációt törölni.
  • amennyiben egy Felhasználó nem tesz eleget a felelősségért való helytállási kötelezettségének, és intézkedései során az őt terhelő felelősséget a PINK CODE-ra, más Felhasználó(k)ra terheli tovább.

 

12.3     Felmondás esetén a Felhasználó fiókja 24 órán belül az aktív rendszerből eltűnik, Eladó profilja és üzlete a Honlap nyilvános felületéről eltávolításra kerül, tehát nem hozzáférhető nyilvánosság számára.

 

13. REGISZTRÁCIÓ TÖRLÉSE

 

13.1     Felhasználó jogosult a regisztrációjának törlését írásban, a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címen kérni.

 

13.2     PINK CODE felhívja a Felhasználó figyelmét, hogy a regisztrációval létrehozott profilt csak abban az esetben tudja törölni, amennyiben nincs folyamatban lévő megrendelés, adásvétel, a megrendeléstől való elállási jog gyakorlása biztosítva volt, esetleges pénzvisszafizetési garancia teljesült, valamint Felhasználó a díjköteles Szolgáltatások igénybevétele után PINK CODE részére járó díjat megfizette.

 

13.3     Az üzenet megérkezését követően PINK CODE 5 munkanapon belül gondoskodik a regisztráció törléséről. Felhasználó adatai a törlést követően azonnal eltávolításra kerülnek az aktív rendszerből; ez azonban nem érinti a már leadott rendelésekhez kapcsolódó adatok és dokumentumok megőrzését, a jogszabályban (pl. számviteli jogszabályokban számlamegőrzési kötelezettség 8 év) meghatározott megőrzési kötelezettségek teljesítését.

 

13.4    PINK CODE felhívja továbbá a Felhasználó figyelmét, hogy a regisztráció törlése előtti nyilvános hozzászólások, más Felhasználóhoz kapcsolódó tevékenységek, értékelések, jelölések nem törölhetők, a Honlapon látható maradnak mindaddig, amíg az értékelt, jelölt Felhasználó nem kéri saját regisztrációjának törlését. PINK CODE kéri a Felhasználót, hogy csak abban az esetben regisztráljon az oldalra, ha az előzőekben leírtakkal kapcsolatban semmilyen kifogása vagy fenntartása nincs.

 

14. A FELELŐSSÉG KORLÁTOZÁS

 

14.1  Közvetítő szolgáltatóként, PINK CODE kizárólag közvetítő szerepet tölt be Eladó és Vevő között, ezért semmiféle felelősséget nem vállal a Honlapon tett, nem tőle származó Tartalommal, ajánlatokkal és ezek alapján létrejött szerződésekkel vagy bármely szerződés létrejöttének elmaradásával kapcsolatban. PINK CODE kizár minden felelősséget a Honlap Felhasználói által tanúsított magatartásért. Felhasználó a Honlapot kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy PINK CODE nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért, a szándékosan, súlyos gondatlansággal, vagy bűncselekménnyel okozott esetleges károkért. PINK CODE a vonatkozó és mindenkor hatályos jogszabályi keretek között működik együtt a hatóságokkal a jogsértések felderítése és a jogsértést elkövető személyek felelősségre vonása érdekében. PINK CODE nem avatkozik bele a Felhasználók közötti jogvitákba, tranzakciókba, Eladó és Vevő között kialakult vita esetén mentesül mindennemű igény, kártérítés és követelés alól (garancia, késedelem, kötelezettség megszegés, elállás, tiltott tevékenység stb.).

 

14.2  PINK CODE nem garantálja, hogy a Honlaphoz való hozzáférés folyamatos vagy hibamentes lesz. PINK CODE mindent megtesz a Honlap folyamatos üzemeltetése érdekében, de Felhasználó tudomásul veszi, hogy a folyamatos üzemeltetés PINK CODE előzetes tudta és szándéka ellenére is megszakadhat, illetve PINK CODE jogosult a rendszer karbantartása érdekében a Szolgáltatást szüneteltetni minden előzetes tájékoztatás nélkül. PINK CODE-t nem terheli továbbá felelősség az esetleges üzemzavar, Szolgáltatások szüneteltetése, a Honlap nem megfelelő működése, internetkapcsolat minősége vagy megszakadása esetén. A Felhasználónak tudomása van arról, hogy az Interneten az adattovábbítás illetve annak sebessége számos tényező függvénye. PINK CODE mindent megtesz a gyors adatcsere érdekében, de nem vállal garanciát az információ késéséért, vagy esetleges elvesztéséért.

 

14.3     PINK CODE bármikor, saját belátása szerint jogosult a Honlap és ezáltal elérhető Szolgáltatások részbeni vagy teljes szüneteltetésére, karbantartás, működési követelmények helyreállítása vagy hibaelhárítás érdekében, egyéb programozási okok és belső okok miatt. PINK CODE fenntartja továbbá a jogot bármilyen Tartalom törlésére, áthelyezésére vagy módosítására technikai vagy kereskedelmi okok miatt. Ilyen beavatkozások esetén PINK CODE minden kártérítési felelősséget kizár.

 

14.4     Amennyiben a Honlapon Felhasználó jogsértő vagy jelen ÁFF-fel nem egyeztethető Tartalmat észlel, írásban jelezheti a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címen.

 

15. IRÁNYADÓ JOG

 

15.1     A jelen Általános Felhasználási Feltételekre és a PINK CODE által működtetett online piactéren a magyar jog irányadó.

 

15.2     PINK CODE és Felhasználó közötti jogviszonyra a magyar jog irányadó.

 

15.3     A Honlap használatával kapcsolatban felmerülő vitáikat a felek elsődlegesen egyeztetés útján kötelesek rendezni. Továbbá az adásvételi szerződésből eredő esetleges jogviták esetén a jogosult bíróságon érvényesítheti igényét.

 

15.4     Fogyasztói panasszal a Felhasználó az illetékes fogyasztóvédelmi hatóság, elektronikus hirdetésekkel kapcsolatosan a hírközlési hatóság eljárását kezdeményezheti.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság elérhetősége: 1364 Bp., Pf. 144; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Hivatalának elérhetőségei: levélcím, 1525 Budapest, Pf., 75; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Utoljára frissítve: 2014. november 14.

MadeinFranceCE 2 logoBFW LOGO1 LeGourmetdeBordeaux MBA logo