×

Megjegyzés

Ez a termék nem rendelhető, mert a tervező ideiglenesen felfüggesztette az üzletét. Kérlek nézz vissza később.

Nyaklánc

Lila és mályva nyaklánc

Termék ára: 8900 Ft
Készletmennyiség: 1 db
Szállítási idő: Feladás 5-10 munkanapon belül
Tervező neve: Garka
Garka
Lila és mályva nyaklánc
Méret: 17 cm
 

 

Termék specifikációk/Termék leírás:
Szín: Bordó, Lila, Mályva
Anyag: Kender
Alkalom: Karácsony
Pénzvisszafizetési garancia: 14 nap
Méret:
Vélemények
Tervező:
Garka
Garka

Garamvölgyi Tündének hívnak, innen ered a Garka név választása, melyet a vezetéknevemből képeztem.

Ékszereim kenderből készülnek, kézzel varrva, aprólékos munkával. Egy-egy ékszer elkészítése, több órát is igénybe vehet, a nagyobb darabok pedig napokon át készülnek. A munkámban leginkább a népies vonal érvényesül, de emellett a letisztult, minimál stílus is hatással van rám, így e kettősség jellemzi a garka ékszereket.

Nagyon szeretem a kender egyszerűségét, természetességét. Könnyen kezelhető, rengeteg lehetőség rejlik benne. A kendervarrás technikáját, lassan már 8 éve fejlesztgetem.

Eleinte csak natúr kenderrel dolgoztam, majd elkezdtem színezni a kendert és a színekkel számtalan lehetőség nyílt meg előttem. Eddig még nem találkoztam hasonló technikával, szóval, nagyon érdekes megtapasztalni, kitanulni, hogyan viselkedik a kender, varrás ill. festés közben. Ékszereimet textilfestékkel színezem, de egy ideje, a növényi alapú festéssel is kísérletezem (bodza, mezei zsálya, tea, kurkuma, diófalevél).

Hihetetlen milyen örömet okoz a növények szedése, gyűjtése, kifőzése, majd maga a festés, szárítás. Csodás érzés, hogy egy adott növénnyel, több árnyalatot, esetleg több féle színt is el tudok érni. Sokszor nem olyan színű lesz a kender, mint amilyet eredetileg szerettem volna, de ettől még izgalmasabbá, játékosabbá válik a festés. A kendervarrás mellett, kísérletezem a kender szövésével, fonásával is. Nagyon izgalmas dolgok vannak alakulóban…

A természettel való harmonikus együttélést, a környezetvédelmet nagyon fontosnak tartom és szeretném, ha mindez a munkámban is megmutatkozna, hogy minden egyes ékszer ezt közvetítse. Nagyon inspiráló számomra a természetben eltöltött idő. Igyekszem mindent megformázni, amit a természetben megfigyelek, amivel a természetben kapcsolatba kerülök. Fontos szempont ugyanakkor, hogy ékszereim ne csak formailag kapcsolódjanak a természethez, hanem az általam felhasznált alapanyag is környezetbarát legyen.

 
Tervező további termékei:
Tervező üzletének megtekintése
MadeinFranceCE 2 logoBFW LOGO1 LeGourmetdeBordeaux MBA logo